SOLTORKADE TOMATER

Jag fick lite blodad tand av att fixa med vindruvsgelén. Därför bestämde jag mig i torsdags för att göra något festligt med våra tomater. Både de mogna och de omogna. De som var härligt röda fick åka in i ugnen för att bli ”soltorkade” och de gröna och de nästan gröna tomaterna fick bli en chutney (men mer om det i ett annat inlägg). Att göra soltorkade tomater var förresten busenkelt. Dela på mitten, sedan på med lite flingsalt efter behag och så in i ugnen på typ 120 grader i 3 timmar ungefär beroende på hur stora tomaterna är.
tomatbonanza tomatbonanza
tomatbonanza tomatbonanza
20161006-IMG_3625
De såg ganska torra och tråkiga ut efter ugnen men det gjorde ju inget för jag planerade ändå att de skulle få dela burk tillsammans med olivolja och (egna!) vitlöksklyftor. Och då ser det i stället ut så här (stor pil ner).
20161006-IMG_3626
Vindruvsgelén smakade vi förresten till en dragonkyckling (utan dragon…) samma dag som tomaterna blev klara och den blev superbra. Tillsammans med ris så ser den helt lila ut och det var väldigt effektfullt. Det var dock lite svårt att få till på bild så ni får helt enkelt gissa hur det såg ut.

3 reaktioner på ”SOLTORKADE TOMATER

  1. Ping: GRÖN TOMATCHUTNEY – LE

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s