ÄPPELSTAVAR MED KANEL

Våra barn gillar frukt. Detta är inte något som jag tror är unikt för dem utan generellt verkar det vara ganska enkelt att erbjuda barn frukt och sedan se dem äta det med god aptit. Hos oss är det främst bananer och gröna äpplen som det är hård åtgång på för tillfället.

Aaron äter banan på samma sätt som en vuxen. Ibland behöver han lite hjälp att skala men annars är det en ganska okomplicerad historia. Märtha får sin banan uppdelad i bitar. Vi lärde oss att dela banan på ett annat sätt än vi var vana vid när Aaron började förskolan. Vet inte om ni känner till det, men ett riktigt smart sätt att dela banan är att använda fingrarna och följa den naturliga delningen så att den liksom delas på längden i tre delar. Då blir den heller inte kladdig som den kan blir när du delar den med kniv. Alltså ALDRIG dela banan i pengar till små barn. Samma grej som att ALDRIG dela korv i pengar, eller servera vindruvor hela etc etc.

Men tillbaka till frukten nu. För att göra äppelbitarna lite festligare brukar vi dela dem i stavar och sedan ösa på med kanel. Mycket festligt och dessutom ganska snyggt på bild. Eller hur? Det får bli dagens tips. Bara att kärna ur och sedan skiva upp så blir det greppvänligt för små händer.
20170330-IMG_6086

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s