OBEFOGAD KRITIK

Är ni bra på att hantera obefogad kritik? Min kropp är det inte.

Jag fick ett mail. Ett riktigt rövigt mail. Ett stort missförstånd och mitt namn stod i mottagarfältet. Men även om jag visste att det var ett missförstånd. Även om jag visste att personen skrev i affekt och bara ville ha någon att ta ut sin frustration på så kunde jag inte styra över hur jag reagerade på det.
Händer som skakar. Röst som inte håller. Plötslig frossa. Någon form sv sjukt adrenalinpåslag. Hade det varit jag för 7 år sedan som tog emot mailet hade jag förmodligen börjat storgråta. Istället resulterade det ”bara” i att jag tappade fokus under resten av dagen. Att allt jag gjorde fick en anda av ”what’s the point?” över sig. Att jag liksom gav upp på förhand.

Och sånt här gör mig så förbannad. Varför kan jag inte lyckas styra bort tankarna när jag vet att felet inte är mitt? Varför ska jag tillåta mig att låta en sådan sak ta över en hel dag?

Nu var det här ett ganska extremt exempel men mönstret kan appliceras på många situationer som uppstår. Och jag funderar på om det finns något bra sätt för att liksom trycka på en reset-knapp. Så att jag skulle nollställs mig själv typ. Om någon läser detta vet – snälla säg till.

Annonser

2 reaktioner till “OBEFOGAD KRITIK

  1. Jag reagerar också så och skulle vilja få lite större motståndskraft mot alla sorters konflikter, oavsett om de är befogade eller inte. Tyvärr vet inte jag heller hur man gör 😦

    Gilla

    1. Gött att inte vara ensam men jobbigt att ha det så. Känns som en så stor begränsning. Inte för att sånt här händer mig ofta men när det väl händer så tar det liksom över allt annat

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s