OM STRESS OCH TRÄNING

Jag är nu inne på min femte vecka i min 6 week challenge. Och jag vet inte om det är tack vare träningen eller jobbets natur men jag känner mig väldigt lugn inombords just nu. Jag har precis haft en leverans där jag (delvis på grund av min egen risiga tidsplanering) varit tvungen att arbeta sent in på kvällarna i över en veckas tid. Och det har så klart varit knäckande för självförtroendet och stressigt som fan. Men det har liksom ändå inte påverkat mig. Jag har sovit som jag brukar. Jag har kunnat släppa leveransen när jag inte jobbar med den. Jag har kunnat koppla av trots att mitt arbete inte är slut när jag stänger ner datorn för dagen. Och det här är ett sådant gigantiskt steg framåt för mig. När jag jämför med förra våren, hur dåligt jag mådde då. Hur jag inte kunde sova. Hur jag inte kunde vara med barnen utan att ha mina projekt malandes i huvudet. Hur jag alltid hade nära till gråt. Det stresspåslaget som jag hade då är så långt ifrån den stress jag känt nu att det nästan känns löjligt att kalla den här situationen stressig.

En del i det är omtänksamma kollegor som stöttar och peppar. Men jag tror faktiskt att en minst lika viktig del är träningen. Och det här med att träna trots att inte motivationen finns där. Träna trots att musklerna ömmar efter föregående pass. Det har varit bra för mig. Att jag har ett måste som i förlängningen handlar om att ta hand om mig själv.

Jag är väl införstådd i hur banalt detta låter, men sakta, sakta, sakta känns det som att den här insikten landar hos mig, och det vill jag liksom dela med mig av.

2 reaktioner till “OM STRESS OCH TRÄNING

 1. Bravo!
  Träna är nästan som syre för mig. Låter säkert otroligt överdrivet men det är sant.
  Om jag inte tränar faller allt annat. Bit för bit.
  Sömnen, jag blir nedstämd på gränsen till deprimerad, tappar orken, får ont i kroppen, blir sur och tappar lätt tempramentet osv osv…
  Det är som att ha PMS hela tiden.
  Men när jag får till tärningen så är jag däremot i balans och till och med en riktigt trevlig prick 😉

  Gilla

  1. Tack!
   Ja det finns ju fantastiskt mycket bra forskning som visar på hälsofördelar med träning så jag känner att jag ska bli bättre på att komma ihåg det, även när orken tryter. För det är ju då man behöver det. Jag är nog inte helt där men kanske att jag kan bli det. Tycker det är inspirerande med folk som är som du som verkligen har fattat det.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s