KURS OM KLIMATFÖRÄNDRINGAR

Jag läser en kurs om klimatförändringar just nu. En distanskurs från GU. Jag tror att det är lärorikt för mig att uppdatera mina kunskaper i det här ämnet. Jag inser hur mycket jag glömt och hur mycket jag trodde att jag visste men i själva verket inte alls hade koll på. Bara att läsa orden sensibel värme och latent värme gör att jag får tänka till. Hur ligger det till med mina termodynamiska kunskaper egentligen? Vad var det nu som cirkulationen i Hadleycellen innebar? Och åt vilket håll blåser passadvinden? Det är också lite gulligt/varning för storhetsvansinne att jag trodde att jag skulle kunna glida mig igenom kursen utan att riktigt anstränga mig. Som att det skulle vara lätt bara för att det är en distanskurs eller för att jag gillar ämnet. Det är inte så det funkar!

Lika viktigt som jag har börjat förstå att träning är för kroppen, lika viktigt tycker jag ju att det är att jag som människa inte slutar vilja lära mig saker. Den där nyfikenheten som finns hos barn – den vill ja ha kvar. När Aaron tycker att vi ska träna plus och minus vid matbordet (för att han tycker att det är så spännande att lära sig nytt) eller när Märtha varje dag vill ta ut cykeln för att bli bättre (hon cyklar ju själv nu utan stödhjul!). Den inspirationen och känslan vill jag ha mer av i mitt liv.

Och fördelen med att vara vuxen är ju att jag själv får bestämma över vad jag vill lära mig. Jag behöver inte sitta och traggla grammatik, jag kan välja att träna på att göra sådant som jag tycker är kul.
Enhetsdag med jobbet

2 reaktioner till “KURS OM KLIMATFÖRÄNDRINGAR

 1. Hear hear!
  Jag tror som dig Lina.
  Vi måste vara rädd om lusten att vilja lära sig.
  Så viktigt att en aldrig bestämmer sig för att en är färdig. Eller att tro att det vi en gång lärde oss gäller för all framtid som någon märklig absolut sanning. Att det liksom inte skulle finnas nya saker att lära sig…
  Känner att min inlärningskurva det senaste 9 månaderna är brantare än på många år* ❤️
  Sjukt berikande! 🙏

  *Undantaget föräldraskapet som innebär nya små och stora lärdomar mest varje dag då 😅

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s